dinsdag, augustus 22, 2006

Buienradar


Ik heb al lang een buienradar onder mijn favorieten zitten. Maanden kijk ik er niet naar, maar zoals de laatste weken, kijk ik regelmatig. Het heeft bijna iets existentieels en iets goddelijks in zijn aardsheid: het kunnen zien aankomen van een fikse plensbui. Ik kijk ook graag als het regent, om te voorspellen hoe lang het nog zal duren.

Mensen zoeken in hun hang naar sociale interactie altijd naar gemeenschappelijk ervaringen die ze graag willen delen. Het weer is het meest gemeenschappelijke dat mensen ervaren en er wordt dan ook veel over gesproken. Niet dat het weer zo belangrijk is, maar primair gaat het om de gedeelde ervaring en het contact erover. Je kan over het weer met wildvreemden een gespek aangaan.


En na het weer verglijdt de schaal naar wat mensen op televisie zien of in de krant lezen. Ook dat zijn veel voorkomende gespreksonderwerpen. Dan vernauwen en specialiseren de ervaringen zich. Je hebt een relatie of kinderen om over te praten, of een hobby of sport. En aan het eind van de schaal zitten je diepere gevoelens en emoties. Die kun je moeilijk delen met de groentenboer om de hoek. Daar heb je soms één mens, één geliefde voor nodig.

Bloggers delen ook hun ervaringen met hun blog via stukjes en reacties. Ook op zoek naar contact, naar interactie. Iedere blog als een druppel in de virtuele regenbui van miljoenen blogs die zijn te lezen.

Is daar iemand?

http://www.buienradar.nl

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Het is natuurlijk typisch Hollands dat op het moment dat je dit plaatst, de buien van het radarbeeld verdwijnen.

22 augustus, 2006 23:47  

Een reactie posten

<< Home