zaterdag, augustus 12, 2006

For The Record - Vanavond - Vannacht

Leo Blokhuis en Mart Smeets in de studio


Vanavond één van de laatste afleveringen van For The Record op Radio 2, tussen 23.00 en 01.00 uur. Ik ben een actie gestart om het programma te behouden, maar ik vrees dat mijn actie meer een afscheid inluidt. En ik heb het programma vanaf het begin beluisterd. Het was toen nog op Radio 1 en was te horen tussen 00.00 en 02.00 uur. Mart sprak dan tegen de onzichtbare en onbekende Leo, de muzieksamensteller. Wie was Leo? Niemand wist het, maar de opmerkingen tegen de afwezige sidekick gaven het programma de juiste kleur en toon. Later werd Leo, Leo Blokhuis, de inmiddels bekende muziekspecialist die ook op tv verschijnt.

Bijzonder waren ook de zomerse uitzendingen als Mart de Tour de France versloeg. Dan werd het programma van te voren opgenomen. Vier weken lang waren er de jaarlijkse specials met onder meer de Beatles- en Stonescovers. Ook afgelopen zomer was het weer genieten.

Ik schreef al eerder, "je krijgt er nix beters voor terug". En ik weet nu wat er voor terugkomt. Tussen 23.00 en 00.00 uur Meta de Vries met Easy Listening en tussen 00.00 en 01.00 uur Harry de Winter. Ik zei al, je krijgt er nix beters voor terug.

Vanavond tijdens het programma in deze post nog een kleine update.

Update: 23:15

Mart Smeets refereerde aan het begin van het programma dat ze moeten stoppen op Radio 2. Ze liggen eruit in Hilversum. Maar volgende week hoopt hij meer nieuws te kunnen geven dat hij en Leo kunnen doorgaan. Cryptisch. Kloppen dan de geruchten dat ze in gesprek zijn met Arrow, of zoals ik zelf zou bedenken, mogelijk met BNR? Mart zei nog, 'we worden vervangen door computers.' Arme Meta (en Imme) en Harry.

Een forum over het verdwijnen van For The Record:

http://www.radioforum.nl/viewtopic.php?p=178239

Ik zit nooit op forums.

Volgende week meer.


DJ

De Webvoorkeur uit de NRC-Next over de actie staat ook op een webpagina van de NRC. Kwam ik pas vanmiddag achter.

Vandaar ook de vele hits, want weinigen zullen de url uit de krant overtiepen.


6 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik zie bij mijzelf geen hoger aantal hits. De afgelopen dagen is maar 3 keer vanaf jouw weblog doorgelinkt naar de mijne.

Vroeger was ik wel een fan van Meta de Vries. Maar dat was lang voordat ze op de zondagen een soort uitjes programma op de radio ging presenteren.

12 augustus, 2006 21:59  
Blogger vossenhol said...

Ik had dat ook al gemerkt, omdat er niet veel extra clicks waren naar mijn website. Maar ik klik ook zelden op de linkblogs op andere blogs. Die van jou en Esther heb ik pas onlangs eens bekeken. En ik verwacht ook niet veel van reactie's. Ja, mogelijk van jou of Esther. Ik vind dat ook helemaal niet erg.

Ik ben er vanavond achter gekomen waarom het donderdagmiddag ineens zo druk werd op mijn blog. Ik heb net pas het schermpje ontdekt dat laat zien waar externe-web-clicks vandaan komen. Ik sta nog op twee andere pagina's met heel iets anders uit de blog. Schrijf ik morgen kort over met de links erbij. ;-)

Ik luister nu naar Meta de Vries op Radio 2. Ik ben er nooit fan van geweest, maar ze stoort me ook niet. Ik vind de muziek lekker die gedraaid wordt. Vrijdagavond luister ik ook naar Hans Mantel met Round Midnight. Verdwijnt begin september. Gaat geruisloos af.

cl: The Look of Love

12 augustus, 2006 22:16  
Anonymous Anoniem said...

Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

13 augustus, 2006 11:32  
Anonymous Anoniem said...

Ik denk dat Meta de Vries ook langzaam het omroepwereldje uitgeschoven wordt.

Ik herinner me dat het vroeger ook een mooie vrouw was. Er zijn op het web helaas geen jeugdige foto's van haar te vinden, dus ik kan mijn herinnering niet controleren. Wat je wel over haar vindt zijn een paar treurige (half afgemaakte) websites waar ze een tweetal CD's van zichzelf (als Jazz zangeres) probeert te slijten.

Dat er niet snel doorgelinkt wordt, komt ook omdat je links sectie niet naast een actueel stukje zichtbaar is. Er zitten voorwaardelijke tags in Blogger, waardoor de links sectie wel op de 'hoofdpagina' zichbaar is, maar niet naast de individuele stukjes. Dat is bij mij ook zo, misschien moet ik dat aanpassen. Die links heb ik er niet voor niks neergezet.

Sorry, foutjes, weggegooid en opnieuw geplaatst.

13 augustus, 2006 11:34  
Blogger vossenhol said...

Meta de Vries was al jaren geleden gedump in Hilversum en zat nog bij een regionale omroep. Totdat omroep Max haar weer vroeg voor Easy Listening. Haar zangaspiraties ken ik niet. Mijn eerste tv-babe was overigens Dieuwertje Blok. ;-)

Er zijn wel meer dingen rondom blogspot die van mij verbeterd zouden kunnen worden. Maar ik hecht ook aan een zo rustig mogelijke omgeving. Die links ontbreken in de aparte schermen, maar het zal niet veel verschil maken. Mensen klikken gewoon niet zo snel op die links. Net zoals ze niet snel zullen reageren.

En ik heb de eerste spamreactie gehad. Ik weet wat je er tegen kan doen, maar ik vind het wel curieus.

13 augustus, 2006 17:27  
Blogger Esther said...

En wat betreft links. Ik klik niet vaak op links, behalve als het een weblog is waar ik terugkom en vaker lees. Dan wil ik na een tijdje ook weten wat voor links iemand nou in zijn weblog zet.

En even een opmerking. je hebt webstats4U als teller. Die had ik vroeger ook, totdat ze popups gingen geven van allerlei adds. Ik vind dat heel irritant, ook al kan ik het zelf wel uitzetten met safari. Voor mij was het een reden om over te gaan naar onestats. Just for the record :-)

13 augustus, 2006 22:02  

Een reactie posten

<< Home