zondag, juli 30, 2006

The Stones are in TownVanmiddag half drie, een vrouw van middelbare leeftijd,
met mobieltje:

- Ja, ik sta hier bij het Amstel Hotel. Ze kunnen ieder
moment naar buiten komen. Ja. Er staan auto's klaar
voor de ingang. Was het gisteren of treden ze vanavond
op? Ik weet het niet. Morgen pas. Ik ga hangen, want
ze kunnen er ieder moment aankomen. Doeg.

Er stonden vanmiddag ruim honderd mensen voor het
Amstel Hotel omdat de Stones komen optreden in
de Arena. Er zijn nog kaarten te koop.

Het is altijd een vrolijke boel voor het Amstel als de
Stones in het land zijn. Veel twintigers en mannen en
vrouwen op leeftijd met spijkerjasjes met Stones-emblemen.
Allemaal met een fototoestel (behalve ik, maar dat komt
nog), platenhoezen in de hand of andere parafernalia en dikke
viltstiften. Allemaal op jacht naar een foto of een handtekening.

Ik heb ook een handtekening, van Keith Richards.
Gescoord toen de Stones jaren terug in Paradiso
optraden. Ik woonde toen vlakbij Het Amstel Hotel
en ging af en toe kijken. Niet eens zozeer voor The
Stones, maar voor de toeschouwers en de sfeer.

Er staat een luxewagen klaar voor de ingang, de
beveiliging komt in beweging. De mensen moeten
een stukje naar achteren. En dan gaat het snel.

-klik-klik-klik-

De vrouw met het mobieltje vraagt wie er instapt.
Het is Ron Wood.

De rest van de Stones blijven voorlopig binnen.
Het begint te regenen en ik ga via een omweg van
de Albert Heijn naar huis.


10 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Ik had en heb meer met The Beatles. Die treden alleen nooit meer op.

Nu kun je zeggen, ja logisch John Lennon is er niet meer, en inmiddels is George Harrison er ook al niet meer. Maar The Rolling Stones treden uiteindelijk ook op zonder Brian Jones...

30 juli, 2006 22:21  
Blogger vossenhol said...

Brian Jones is al te lang dood (1969) om zijn betekenis nu nog te voelen. The Stones zijn Keith en Mick. Ik ken ze uit mijn tienertijd uit de jaren zeventig en ben zo ouder met de heren geworden. The Beatles heb ik pas ontdekt op mijn 25e, in 1985. Maar toen was ik ook gelijk om en verpletterd. Ik ben een veel grotere Beatlefan dan Stonesfan.

Maar dat ik wat met de Stones heb komt ook doordat ik in 1994 een video-documentaire heb gemaakt over het eerste Stones optreden in Nederland, in 1964, in het Kurhaus op Scheveningen. Volgende week dinsdag is dat precies 42 jaar geleden en dan kom ik hier nog uitgebreid in een blog op terug.

31 juli, 2006 00:44  
Blogger Esther said...

tja.. de stones. Daar ben ik ook groot mee geworden natuurlijk. Ik ben ook een aantal keren naar een concert geweest. De laatste keer was twee jaar terug in de Arena. Of is dat ondertussen alweer 3 jaar terug? Time flies...

02 augustus, 2006 23:16  
Blogger vossenhol said...

De Stones uit mijn tienertijd in de jaren 70 ken ik vooral van Angie en Satisfaction. Het laatste een lekker up-tempo dansnummer en Angie om op te slowen, of zoals anderen het noemden, slijpen. Al vanaf de eerste klas middelbare school was ik gek op dansen. Bij voorkeur met oudere, lange meisjes. Maar veel kon het me niet schelen. Het ging me ook om het dansen zelf en de muziek.

Later werd/is mijn favoriete Stones nummer Brown Sugar.

DJ

En ik zie nu als ik hier op Esther druk, ik vanzelf op je weblog kan komen.

Geniet van je vrije dagen.

02 augustus, 2006 23:33  
Blogger Esther said...

Als je op mijn naam klikt kom je volgens mij op mijn profiel op blogger. Dat is het enige wat ik nog heb op blogger, mijn weblog heb ik verwijderd. Alles staat toch allemaal ook in mijn blog wat ik al heel wat jaartjes heb, al voordat bloggen zo enthousiast gedaan werd en bekend was. Dat blog heb ik nu afgeschermd van mijn website en dat bewaar ik alleen nog maar voor mezelf. Ik vind het prima om over mijn prive te schrijven, maar niet om dat voor jaren en jaren op het net zichtbaar te laten zijn. Vandaar dat ik het verwijderd en verstopt heb. Niet eens zozeer voor mezelf maar voor de mensen om mij heen.

04 augustus, 2006 22:11  
Blogger vossenhol said...

Kun je dat laatste toelichten? Waarom zou je het voor mensen om je heen weghouden? Ik wil juist alles het liefst online archiveren.

En ik dacht dat je reactie kwam op mijn Tussenstukje. Ik heb net je website weer eens bekeken. Was lang geleden. En volgens mij staat er geen link naar op je weblog. In ieder geval staat er (nog) niet zoveel. Wel sprong de pagina over je zus direct in het oog. Vandaar natuurlijk ook de naam van één van je zonen...

En ik wist ook niet meer dat je kennelijk belangstelling hebt voor astrologie! Haha! Anders had ik mijn Tussenstukje wel aangepast. Zo gaat dat.

En zo zitten we een beetje te blogchatten. Op een site chatten vind ik nix. Dit vind ik veel leuker...

DJ

04 augustus, 2006 23:03  
Blogger Esther said...

Dat laatste bedoel ik zo: ik schrijf in mijn blog over mijn gevoel. Mijn gevoel wordt soms beïnvloed door andere mensen. Ik schrijf dan over die andere mensen, maar wel vanuit mijn gevoel. Een voorbeeldje. Mijn dochter heeft borderline. Ik heb over haar geschreven. Zij vond dat prima toen. Maar later zei ze tegen me dat ze het toch niet fijn vond. Nu heeft ze vrienden die haar achtergrond niet kennen, als zij op mijn site zouden terechtkomen lezen zij dat. Vandaar dat ik de stukjes wel bewaard heb. Ze staan op mijn site achter een wachtwoord, maar niet toegankelijk voor iedereen. Als ik teveel rekening zou moeten houden met hoe anderen het vinden als ik over ze schrijf kan ik net zo goed niet schrijven, vind ik. Want dan kan ik niet over mijn gevoel schrijven. Ik probeer het zoveel mogelijk te houden bij schrijven over mijn gevoel of het beschrijven van gebeurtenissen, maar je kunt niet voorkomen dat je daarin ook over anderen schrijft. Ik probeer dat met zoveel mogelijk respect te doen, maar het is niet gezegd dat iedereen dat ook zo zal ervaren. En soms is dat respect er niet, dan is het belangrijk dat ik niet herkenbaar schrijf. Dan is het ook weer fijn als iemand me daar op wijst, wat ook wel eens gebeurt.

En over mijn site. Gewoon helemaal geen tijd om daarmee bezig te zijn. Ik ben er ontevreden over en wil veel dingen veranderen, maar geen tijd. En ja.. mijn zoon is vernoemd naar mijn zusje. En ik ben geinteresseerd in astrologie, maar niet in de zin dat ik de horoscopen in de krant lees. En natuurlijk moet je je stukjes niet anders schrijven. Gewoon schrijven zoals jij ze wilt schrijven. Al is dat snel, chaotisch, maakt niet uit, het zegt iets over wie je bent.

06 augustus, 2006 13:30  
Blogger vossenhol said...

Wat is dat 'over en vanuit je gevoel' schrijven? Daar ben ik dan weer een man voor, maar ik wil dat ook wel proberen. En van je dochter wist ik helemaal niet. Ik begrijp nu je terughoudendheid met oude stukken. Toch zou je oud werk dat er niet over gaat online kunnen zetten op je eigen site.

En je oude site oog al weer wat ouderwets. Ik ken dat. Om zoiets helemaal te veranderen is schier ondoenlijk. Het geeft ook wel een aardig tijdsbeeld. Net als onze blogs er over een paar jaar weer gedateerd uitzien.

06 augustus, 2006 15:10  
Blogger Esther said...

ik wil graag in mijn blog de dingen om/beschrijven die ik voel of wat ik voel bij een situatie. Als ik het heel druk heb, dan doe ik het heel snel en kom ik meer uit op het beschrijven van situaties. Als ik schrijf over anderen is het vaak het gevoel wat ik heb wat ik probeer te omschrijven en niet te belanden in negatieve schrijfsels over iemand, als je begrijpt wat ik bedoel.. dus ik wil het bij mezelf houden, al is dat soms wel moeilijk.
En ja, mijn site is ouderwets. Hij stamt ook al uit 2000, met hier en daar wat aanpassingen of aanvullingen, maar die waren klein. En nu heb ik gewoon geen tijd. Maar het komt wel hoor :-)

07 augustus, 2006 17:50  
Blogger vossenhol said...

Hai,

Ik ontvang vandaag geen reactiemails van blogger. Ik zie deze reactie bij toeval en zie ook andere reacties... Mmm...

In ieder geval begrijp ik wel wat je bedoelt en wat ik zelf wil en kan moet ik nog uitvissen. Daar heb ik ook even de tijd voor. Genoeg ideeën, maar je moet niet al je kruit in een paar maanden verschieten.

En wat je site betreft: ik ken dat. Het kost veel tijd en energie om een oude site te upgraden.

07 augustus, 2006 23:54  

Een reactie posten

<< Home